Proeflessen 2024

Waarom proefles?

Tai Ji proeflessen zijn essentieel omdat ze een toegankelijke en laagdrempelige manier bieden om kennis te maken met deze eeuwenoude Chinese bewegingskunst. Ze helpen om stereotiepe beelden te doorbreken. Een ervan is dat vele mensen denken dat Tai Ji alleen voor ouderen is, maar in werkelijkheid is het geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus (zie blog Tai Ji niet allen voor ouderen). De dingen die we leren zoeken en proberen toe te passen is een eerste stap, maar het neemt tijd om ze werkelijk te integreren in lichaam en geest. 

De andere veelvoorkomende gedachte is dat Tai Ji alleen gefocust is op gezondheid. Hoewel de gezondheidsvoordelen aanzienlijk zijn,gaat Tai Ji veel verder dan dat. Het is een complete bewegingskunst die zowel je fysieke als mentale capaciteiten uitdaagt en ontwikkelt.

Door een proefles te volgen, kun je ontdekken hoe TJM je kan helpen om meer in balans te komen (lichaam en geest), je zelf kan ontwikkelen, en je energieker te voelen. De diepergaande filosofie wordt vanzelf duidelijker naarmate je dieper duikt in het lichaam.
Bovendien kun je kennismaken met de docent en de groep, wat belangrijk is om een comfortabele en ondersteunende leeromgeving te vinden. Zodanig dat je een weloverwogen engagement aan kan gaan wanneer je de beginnersreeks start. Het enige wat aanvangers als moeilijk beschouwen is voldoende tijd te investeren in tai ji en daarmee indirect ook jezelf.

Concreet gaan we aan de hand van oefeningen meteen enkele principes opzoeken en daarmee heel de proefles werken. Je krijgt de uitleg hoe we dieper gaan, waarom we bepaalde oefeningen doen (of niet doen). En ook een beetje wat er verwacht wordt. Om te groeien dienen we onszelf te durven investeren en inzetten.

Wil je alleen maar ontspannen bewegen en welness, dan gaat TJM niet een goede match zijn. Ben je eerder nieuwsgierig naar hoe diep en subtiel je lichaam functioneert, wat er voorbij al dat zacht bewegen (en partneroefeningen) gebeurt, dan zit je bij TJM zeker juist.

Lees de blogs en de FAQ om reeds een beter beeld te krijgen wat op jouw pad zal komen.


Wat breng je mee en wat doe je aan?

Een open geest en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Heb je al eerdere ervaring maak je glas leeg zodat je in de ervaring kan gaan.

Loszittende kledij.

Vlak schoeisel. Best vermijd je loopschoeisel of ander schoeisel met dikke verende zolen. We willen ons lichaam laten gronden en ontspannen, niet laten wiebelen op schokdempers. 
Indien we in de gymzaal trainen, let dan even op het schoeisel.  De school vraagt buitenschoenen te mijden.

Een drinkbus voor het geval je even droog zou lopen tijdens de les.


Prijs

Gratis

Aantal deelnemers

Maximum 25 per sessie.  De beschikbarheden zullen elke 2 weken geupdate worden.
(Update 14 juli)


Wanneer

  • Maandag 19 augustus   19u15 tot 20.15 - VOLZET
  • Donderdag 22 augustus 19u15 tot 20.15 - 15 plaatsen vrij
  • Zaterdag 24 Augustus  14u00 tot 15u15 -  16 plaatsen vrij
  • Maandag 26 augustus 19u15 tot 20.15 - 19 plaatsen vrij
  • Zondag 01 september  16u00 tot 17u15 - 17 plaatsen vrij
  • Maandag 02 september 19u15 tot 20.15 - 24 plaatsen vrij
  • Donderdag 05 september  19u15 tot 20.15 - 25 plaatsen vrij

Opgelet het effectieve startuur voor de beginnersreeks verschillen van deze van de proeflessen (zie lesrooster). 

Mocht geen van de data jou passen registreer je dan via het contactformulier.


Locatie

TSM of  Vrijbroekpark (dit wordt per moment meegedeeld)


Online boeken

Fotogalerij