Prevent Copying Content

Staande meditatie

Stijgen en zinken (Lifting en Sinking)  - Level 1

Voorbereiding

Sta opgericht met de hielen tegen elkaar. Buig de benen, laat het lichaam ongeveer 5 cm zakken, brengen waarneming in de voetzolen.
Stijg en zink  (adem diep in terwijl je stijgt, adem rustig uit terwijl je zinkt). Iedere herhaling verfijn je het proces op volgende manier. Probeer elke stap minstens 3 keer.

Stijgen

Duw de voeten tegen de grond, de spieren trekken zachtjes samen, het lichaam komt soepel omhoog, adem in, het bewustzijn (waarnemingsaspect) komt omhoog, luister opeenvolgend diep in de knieën, heupgewrichten, borst, nek en bovenkant van het hoofd.

Zinken

1.1 Adem uit, het bewustzijn zinkt dieper, lichaam wordt losser en zinkt, het bewustzijn daalt doorheen lichaam diep luisterend naar de spieren die loslaten in het gezicht, nek, borst, middel, dijen, kuiten, voeten.

1.2 Adem uit, het bewustzijn zinkt dieper, lichaam wordt losser en zinkt, het bewustzijn daalt doorheen het lichaam. Als spieren loslaten lijn de ruggengraat uit door de achterkant van de nek, borst en onderrug te openen. Het bewustzijn verbindt ruggengraat door heiligbeen naar voeten, er verschijnt druk in de voeten. 

Herverbinden

Maak de benen zachtjes los, breng het bewustzijn terug naar de voeten, maak opnieuw verbinding met de grond.